De Witloofstappers| Walking since 2009

1. GPS

Dit werkjaar 2018 worden er 2 GPS-cursussen of -workshops georganiseerd.

BASECAMP BASIC en ADVANCED op zaterdag 9 juni 2018
In deze cursus worden de basisprincipes van “Basecamp” herhaald, de software die door GARMIN ter beschikking gesteld worden om je bestanden te beheren en kaarten te bekijken en te bewerken. Maar ook de meer geavanceerde gebruiker zal aan zijn trekken komen.

GPS MET SMARTPHONE op zaterdag 14 april 2018
In deze cursus word je ingewijd in de wereld van het wandelGPS’en via smartphone. De “app’s” zullen rond je oren vliegen.

Beide cursussen zijn gratis voor leden. Niet-leden mogen deelnemen: 25 euro zo ze in Kampenhout wonen, 50 euro zo ze niet in Kampenhout wonen.  Beide cursussen worden gegeven door GPS4RENT, i.s.m. de voorzitter.

De precieze gegevens worden later medegedeeld via de diverse communicatiekanalen van de Witloofstappers en –trappers (nieuwsflash, facebook en/of clubblad).

Opgelet ! De cursussen worden gegeven met minimum 6 en maximum 16 personen. Tijdig inschrijven is de boodschap via voorzitter@witloofstappers.be

GPS

2. KAART EN KOMPAS

Op zondag 16 september 2018 wordt een workshop kaart en kompas georganiseerd o.l.v. Marijke (chipie377@hotmail.com) m.m.v. Anja . In de voormiddag is er een theoretische les voorzien. In de namiddag wordt er op het terrein geoefend. De stafkaart en het kompas worden je ter beschikking gesteld door de club. (Je kan ook zelf een goed werkend kompas meebrengen.) 

In deze cursus leer je minimaal hoe je een kaart gebruikt en vooral hoe je ze interpreteert. Je leert omgaan met de legende, de schaal en de hoogtelijnen. Verder zien we hoe je het kompas als een handig hulpmiddel kan gebruiken. Jouw opgedane kennis wordt meteen op het terrein uitgetest.

Deelnemen is gratis voor Witloofstappers en -trappers. Niet-leden mogen ook deelnemen. Zij betalen 25 € indien zij in Kampenhout wonen, 50 € indien zij niet in Kampenhout wonen.

3. GEOCACHING

Een aantal leden van De Witloofstappers zijn fervente geocachers. Zie www.geocaching.com.
De Witloofstappers hebben een eigen toer gecreëerd met 12 GEOCACHES TO FIND. De geocaches heten WITLOOFSTAPPERSPAD_01 tot WITLOOFSTAPPERSPAD_12 en zijn allen geconcentreerd in een wandellus in en rond het Silsombos.
Meer informatie via www.geocaching.com.

De leden die dat willen kunnen hieronder hun nickname plaatsen, zodat je via geocaching.com hen kan volgen of contact met hen kan opnemen.
Peter M. (voorzitter) is gekend als Witloofstappers_Vz
Sonja P. (bestuurslid) is gekend als WLS17
Martine P. (bestuurslid) is gekend als WLS29
Ian V. is gekend als WLS11
Julie M. is gekend als maertensjulie
Johan C. is gekend als Bloewah

We proberen af en toe samen een toer te lopen, soms gecombineerd met een cursus geocachen voor dummies.

 

GeoCaching

 

Onze Sponsors


GPS4RENT
Garage Poels
Europizzeria
ZK Vanhoof
Kaapse Wijnen
Outdoorjackets.be
Coiffure Eddy
T Smoske

Copyright 2009-2016 by De Witloofstappers. All Rights Reserved.