Fietsclub

De Witloofstappers stappen niet alleen, het zijn eigenlijk Witloofstappers en -trappers!

divider

Zomerreeks dinsdagavond fietsen

Om de twee weken gaan de Witlooftrappers gezellig samen fietsen. Ze starten vanuit Kampenhout of omstreken, telkens om 19u30. Ze fietsen anderhalf tot maximaal twee uurtjes.

Het doel is ook om de natuur wat op te zoeken. Er wordt niet gemountainbiket, maar een veldwegje durven we wel nemen.

divider

Winterreeks dinsdagavond fietsen

Ook tijdens de winter (behalve bij uitzonderlijk slecht weer) wordt er gefietst. IN DEN DONKER! Zorg dus zeker voor reflecterend materiaal en voldoende fietsverlichting.

divider

Fietsdagen

Enkele keren per jaar (meestal nogal à l'improviste, maar wél voldoende vooraf aangekondigd) trekken de Witlooftrappers er één dagje op uit.

  • in 2016 spraken we af aan het station van Sint-Truiden om een mooie fietstocht te maken tussen het bloesemende fruit.
  • in 2017 trokken we er op uit op zondag 2 april (start op het marktplein in Putte, Nederland) en op zondag 1 oktober bezochten we Belgisch Limburg.
  • in 2018 gingen we fietsen op zondag 25 maart. We fietsten vanuit Hofstade naar Antwerpen en kwamen met de trein terug.
  • we voorzien twee fietsééndaagsen in 2019. De eerste fietstocht ging door op zondag 7 april in de omgeving van Schelde en Dender. Het vertrekpunt was Dendermonde. De fietstocht ging langs de Schelde, de Dender en het Donkmeer, ongeveer een 60 km. Meer info over de tweede fietsééndaagse volgt later.

divider

Fietsweekend

Eénmaal per jaar zijn we voor meerdere dagen samen naar het buitenland om te fietsen. We logeren steeds in een fietsvriendelijk hotel met maximaal haalbare luxe tegen aanvaardbare prijzen.

  • voor het fietsweekend 2017 trokken De Witlooftrappers naar De Moezel.
  • het fietsweekend van 2018 ging door van donderdag 17 mei tot en met zondag 20 mei. Onze clubleden fietsten vanuit hun uitvalsbasis Hotel De Reiskoffer in Nederlands Brabant heel wat kilometers af.
  • in 2019 gaat het fietsweekend door van vrijdag 7 juni tot en met maandag 10 juni. De bestemming werd vastgelegd: we gaan de Nederlandse nationale parken Drentse-Friese Wold en Dwingelderveld verkennen, eventueel ook Giethoorn en een derde nationaal park De Weerribben.