Geocaching

Een aantal leden van De Witloofstappers zijn fervente geocachers. Zie www.geocaching.com.

divider

Het Witloofstapperspad

De Witloofstappers hebben een eigen toer gecreëerd met 12 geocaches. De geocaches heten 01 WITLOOFSTAPPERSPAD tot 12 WITLOOFSTAPPERSPAD en zijn allen geconcentreerd in een wandellus in en rond het Silsombos.

Een kaart van het pad vind je op routeyou.com.

Een overzicht van onze verstopte geocaches staat op geocaching.com.

Veel succes bij het zoeken!

divider

Tien jaar Witloofstappers

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van onze wandelclub hebben we een traject uitgestippeld waarop een 12-tal traditionele geocaches kunnen gevonden worden en een bonus.

Je kan het parcours bekijken op routeyou.com.

De lijst van de geocaches vind je op geocaching.com.

Het parcours kan het best te voet gedaan worden. Eventueel ook met de fiets als je er niet tegenop ziet om door veldwegen te fietsen.

divider

Oproep: vrijwilligers gezocht

De twee hogervermelde geocache toertjes hebben hun beste dagen gehad en hebben dringend onderhoud nodig.

Wie in de buurt woont en zin heeft om één of meerdere geocaches te onderhouden, gelieve zich aan te melden bij onze voorzitter Freddy.

Het onderhoud van een geocache is niet moeilijk, het komt erop aan regelmatig eens te passeren op de plek waar de cache verstopt is (minstens 1 maal per maand) en na te kijken of de cache nog aanwezig is en in goede staat verkeert. Indien nodig het logrolletje of het cachedoosje vervangen door een nieuw. Vervangmateriaal is beschikbaar in de club.

divider

Geocachers

De leden die dat willen kunnen hieronder hun nickname laten bijplaatsen, zodat je via geocaching.com hen kan volgen of contact met hen kan opnemen.

We proberen af en toe samen een toer te lopen, soms gecombineerd met een cursus Geocachen voor dummies.