Reizen

De Witloofstappers en -trappers houden van reizen!

divider

Busreizen

De Witloofstappers organiseren 4 busreizen in 2019.

 • 3 februari: Limburg – Overpelt
 • 30 mei: Oost-Vlaanderen – Zottegem
 • 18 augustus: Antwerpen – Welcherderzande
 • 22 september: West-Vlaanderen – Wervik

De leden betalen voor de reis 10 € maar krijgen de inschrijving én een gratis consumptie er bovenop. Ze kunnen door hun wandelboekje en/of -kaart af te stempelen sparen, waardoor ze ook volledig gratis kunnen deelnemen.

De bus vertrekt rond 8u00 en zet de wandelaars af vlak aan de inschrijving. ’s Avonds wordt men netjes thuis terug afgezet rond 17u00.

Meestal wordt –voor wie wil– afgerond met een restaurantbezoek.

divider

Wandelweekend

Eénmaal per jaar gaan De Witloofstappers samen enkele dagen op hotel om er te stappen, te stappen, nog wat te stappen, wat lol te maken en gezellig samen te eten.

 • in 2016 trokken we bijvoorbeeld in juni naar hartje Belgisch Limburg en logeerden we in een leuk hotel van waaruit we verschillende Limburgse natuurgebieden bewandelden.
 • in 2017 vertrokken we opnieuw op wandelweekend met als bestemming Houffalize.
 • in 2018 ging het richting Oostende waar we van vrijdag 22 juni tot en met zondag 24 juni de kust onveilig maakten.
 • in 2019 gaat het wandelweekend door van van vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni. Dit jaar is onze uitvalsbasis De Zoet Inval in Haarlemmerliede in Nederland, omgeving Haarlem.

divider

Fietsweekend

Eénmaal per jaar zijn we voor meerdere dagen samen naar het buitenland om te fietsen. We logeren steeds in een fietsvriendelijk hotel met maximaal haalbare luxe tegen aanvaardbare prijzen.

 • voor het fietsweekend 2017 trokken De Witlooftrappers naar De Moezel.
 • het fietsweekend van 2018 ging door van donderdag 17 mei tot en met zondag 20 mei. Onze clubleden fietsten vanuit hun uitvalsbasis Hotel De Reiskoffer in Nederlands Brabant heel wat kilometers af.
 • in 2019 gaat het fietsweekend door van vrijdag 7 juni tot en met maandag 10 juni. De bestemming werd vastgelegd: we gaan de Nederlandse nationale parken Drentse-Friese Wold en Dwingelderveld verkennen, eventueel ook Giethoorn en een derde nationaal park De Weerribben.

divider

Kampeervakantie

Een kampeervakantie in het Pays de la Fagne (Namen) gaat door van 4 juli t.e.m. 7 juli.

Gedurende drie dagen zullen we de nog relatief onbekende bossen en meren van de Viroinval, Cerfontaine en Chimay in de provincie Namen verkennen o.l.v. gediplomeerde wandelbegeleiders en/of -trainers.

Overnachting gebeurt in eigen tenten op de ecologische schapenboerderij El Cinse à Bèdots in Cerfontaine. Het is een kleine camping en de voorzieningen zijn sober, maar de rust en gastvrijheid zijn ongeëvenaard.

Dagelijks wandelen we ongeveer 15 à 20 km aan een normaal tempo. Verplaatsingen naar het startpunt van de wandelingen gebeurt in groep met de eigen auto’s. Lunchpakketten, evenals andere maaltijden dienen zelf voorzien te worden.

Wie weinig ervaring heeft met kamperen volgt best de cursus Trekking voor dummies.