De Witloofstappers
Kampenhoutse wandelclub

Wandelclub

Het primaire doel van onze club is de deelname aan de georganiseerde wandelsport.

divider

Wandelsport Vlaanderen

De Witloofstappers zijn lid van Vlaamse wandelsportfederatie Wandelsport Vlaanderen. Bijna elke dag zijn er wandeltochten die door de aangesloten clubs georganiseerd worden.

Het fijne aan de georganiseerde wandelsport is dat je die dag zeker bent van een ruime keuze aan aangename wandeltochten (verschillende afstanden) met regelmatig rustposten en een goede catering onderweg én startmogelijkheden van 's morgens vroeg (meestal vanaf 07.00 uur) tot in de namiddag (starten meestal tot 15.00 uur).

In Vlaanderen worden zo jaarlijks meer dan 2.000 tochten georganiseerd.

De volledige kalender kan je in boekvorm krijgen, maar je kunt het ook integraal online raadplegen via de Wandelkalender.

Je kan ook alle wandeltochten en deze van andere federaties raadplegen via de app Wandeltochten in de Google Play store of de Apple App store.

divider

Eigen wandeltochten

We organiseren ook onze eigen wandeltochten. Kenmerkend voor onze wandeltochten is dat we je prachtige wandeltochten en natuur, natuur en nog eens natuur serveren.

Daarnaast hebben we uitstekende startzalen en rustposten en kan je genieten van een uitgebreide catering onderweg, zoals broodjes, stukken taart, pannenkoeken, pensen, hamburgers, enz.

 • Kampenhout in de winter

  Deze wandeling vond plaats op zondag 18 februari 2018. Startplaats was de Sporthal BERG, Torfbroeklaan 19, 1910 Kampenhout.

 • Zomertocht

  Deze wandeling ging door op zondag 26 augustus 2018. Vertrekken deden we vanuit Sporthal KAMPENHOUT, Zeypestraat 26, 1910 Kampenhout.

Zomertocht

divider

Reeksen

Maar we wandelen ook op regelmatige tijdstippen met de club zelf in en rond Kampenhout:

 • Donderdagavondwandeltochten Zomerreeks

  In de maanden april, mei, juni, juli en augustus zijn we tweewekelijks donderdagavond op stap vanaf 19.30 uur. We stappen anderhalf uurtje en proberen nadien er nog eens het glas op te heffen.

 • Donderdagavondwandeltochten Winterreeks

  In de wintermaanden wandelen we ook regelmatig op donderdagavond. Kenmerkend is dat we in het donker wandelen! Best dus reflecterend materiaal meebrengen. We stappen ook stevig door als het kan.

 • Vrijdagmiddagwandeltochten Jaarreeks

  Gans het jaar door zijn we elke vrijdagmiddag op stap vanaf 13.00uur. We stappen anderhalf uurtje (of iets meer) en praten achteraf bij tussen pot en pint.

Meer informatie op de pagina Jaaroverzicht.

divider

Wandelvakanties

We gaan ook ieder jaar op wandelvakantie. Meer informatie op de pagina Reizen.

In de toekomst willen we ook trektochten met tent en rugzak organiseren voor geoefende wandelaars.

divider

Wandelééndaagse

Op donderdag 10 mei 2018 (Hemelvaartsdag) organiseerden we een wandelééndaagse voor de gezapige wandelaar. We wandelden +/- 22km van de Chartreuzeberg (Holsbeek) naar het kasteeel van Horst (en terug).