Wandelclub

Het primaire doel van onze club is de deelname aan de georganiseerde wandelsport.

divider

Wandelsport Vlaanderen

De Witloofstappers zijn lid van Vlaamse wandelsportfederatie Wandelsport Vlaanderen. Bijna elke dag zijn er wandeltochten die door de aangesloten clubs georganiseerd worden.

Het fijne aan de georganiseerde wandelsport is dat je die dag zeker bent van een ruime keuze aan aangename wandeltochten (verschillende afstanden) met regelmatig rustposten en een goede catering onderweg én startmogelijkheden van 's morgens vroeg (meestal vanaf 07u00) tot in de namiddag (starten meestal tot 15u00).

In Vlaanderen worden zo jaarlijks meer dan 2.000 tochten georganiseerd.

De volledige kalender kan je in boekvorm krijgen, maar je kunt het ook integraal online raadplegen via de Wandelkalender.

Je kan ook alle wandeltochten en deze van andere federaties raadplegen via de app Wandeltochten in de Google Play store of de Apple App store.

divider

Eigen wandeltochten

We organiseren ook onze eigen wandeltochten. Kenmerkend voor onze wandeltochten is dat we je prachtige wandeltochten en natuur, natuur en nog eens natuur serveren.

Daarnaast hebben we uitstekende startzalen en rustposten en kan je genieten van een uitgebreide catering onderweg, zoals broodjes, stukken taart, pannenkoeken, pensen, hamburgers, enz.


 • Kampenhout in de winter

  Deze wandeling vond plaats op zondag 17 februari. Startplaats was de Sporthal BERG, Torfbroeklaan 19, 1910 Kampenhout.


 • Regionale wandeldag Vlaams-Brabant 10 JAAR WITLOOFSTAPPERS

  Deze wandeling gaat door op zondag 25 augustus. Vertrekken doen we vanuit Sporthal KAMPENHOUT, Zeypestraat 26, 1910 Kampenhout.


divider

Reeksen

Maar we wandelen ook op regelmatige tijdstippen met de club zelf in en rond Kampenhout:

 • Donderdagavondwandeltochten Zomerreeks

  In de maanden april, mei, juni, juli en augustus zijn we wekelijks donderdagavond op stap vanaf 19u30. We stappen anderhalf uurtje en proberen nadien er nog eens het glas op te heffen.

 • Dinsdagavondwandeltochten Winterreeks

  In de wintermaanden wandelen we ook regelmatig op dinsdagavond. Kenmerkend is dat we in het donker wandelen! Best dus reflecterend materiaal meebrengen. We stappen ook stevig door als het kan.

 • Vrijdagmiddagwandeltochten Jaarreeks

  Gans het jaar door zijn we elke vrijdagmiddag op stap vanaf 13u00. We stappen anderhalf uurtje (of iets meer) en praten achteraf bij tussen pot en pint.

Meer informatie op de pagina Jaaroverzicht.

divider

Wandelvakanties

We gaan ook ieder jaar op wandelvakantie. Dit jaar is onze uitvalsbasis De Zoet Inval in Haarlemmerliede in Nederland, omgeving Haarlem. Voor meer info, zie website www.zoete-inval.nl. We trekken er op uit van vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni.

Een kampeervakantie in het Pays de la Fagne (Namen) gaat door van 4 juli t.e.m. 7 juli. Gedurende drie dagen zullen we de nog relatief onbekende bossen en meren van de Viroinval, Cerfontaine en Chimay in de provincie Namen verkennen o.l.v. gediplomeerde wandelbegeleiders en/of -trainers. Overnachting gebeurt in eigen tenten op de ecologische schapenboerderij El Cinse à Bèdots in Cerfontaine. Het is een kleine camping en de voorzieningen zijn sober, maar de rust en gastvrijheid zijn ongeëvenaard. Dagelijks wandelen we ongeveer 15 à 20 km aan een normaal tempo. Verplaatsingen naar het startpunt van de wandelingen gebeurt in groep met de eigen auto’s. Lunchpakketten, evenals andere maaltijden dienen zelf voorzien te worden. Wie weinig ervaring heeft met kamperen volgt best de cursus Trekking voor dummies.

De Witloofstappers organiseren 4 busreizen in 2019. Meer informatie op de pagina Reizen.

divider

Conditiewandelingenreeks

Van januari tot mei 2019 organiseren de Witloofstappers éénmaal per maand een sportieve dagwandeling met de nodige afstand en hoogtemeters om de conditie na de winter terug op te krikken tegen het nieuwe wandelseizoen. De moeilijkheidsgraad wordt elke keer opgedreven. We beginnen bij iets zwaarder dan de dagwandeling en tegen april/mei een 8tal uur stevig doorstappen. De locatie is de Ardennen of zanderige ondergrond. Exacte locatie en datum worden bekendgemaakt via de nieuwsflash van de Witloofstappers en -trappers.

Vlaanderen wandelt

De Witloofstappers en -trappers nemen deel aan de nationale wandeldag van de Vlaamse wandelfederatie op 28 april. Ze reizen in grote getale af naar Puurs en/of Roeselare om samen met duizenden andere recreanten een wandeltocht te ondernemen tussen de 5 en 50 km. Een hele belevenis! Check www.vlaanderenwandelt.be.

Culinaire wandeling

Als goede Bourgondiërs en levensgenieters willen we op zaterdag 18 mei uitpakken met onze eerste culinaire wandeling voor clubleden. Op deze wandeling wordt aan de innerlijke mens aandacht geschonken vanaf de start, bij iedere tussenstop, om met een voldaan gevoel een afzakkertje te nemen bij de aankomst. Alle tussenstops vinden plaats in één van de horecazaken die Kampenhout rijk is. De wandeling is 14 km lang maar kan ingeperkt worden tot 8 km voor de minder ervaren stappers.

Wandelééndaagse

Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) organiseren we een wandelééndaagse voor de gezapige wandelaar. We wandelen +/- 20 km in de Druivenstreek en Dijleland Holsbeek.

Halvedagwandeling

Onder de leiding van gediplomeerde wandelbegeleiders en/of -trainers wandelen we op maandag 11 november in Wezemaal, voor een tocht van ongeveer 13 km op de Wijngaardberg. Er zal gewandeld worden aan een gematigd tempo, 4 uurtjes onderweg inclusief pauze. De bedoeling is niet-ervaren of niet al te sportieve stappers te begeleiden en te tonen dat ook zij wel degelijk een langere tocht aankunnen. Iedereen is welkom, al of niet vergezeld van zijn trouwe viervoeter.